7 хитри съвета за почистване

24.01.2018

Днес ще Ви запознаем с няколко трика за почистване. Може би не знаете, но много неща, които използваме всекидневно в бита ни и ежедневието биха могли да ни послужат като почистващо средство.  Разгледайте малка част от тях.

1.Почистване на микровълнова фурна.

За целта е необходима чаша вода с лимон. Пуснете на високи градуси и оставете за 1-2мин. Отворете и забършете с подходяща кърпа. Ще останете очаровани от резултата.

2.Почистване на стъкла и прозорци.

Смесете две супени лъжици бял оцет с един литър вода и използвайте спрей бутилка за да впръскате върху стъклата. Изтрийте с чиста кърпа от микрофибър.

3.Почистете лесно рисунки по стената.

Когато художествените усилия на детето Ви се окажат върху стените вкъщи, не се тревожете. Просто изтъркайте леко с гъба поръсена със сода за печене.

4.Освежете и почистете дъската си за рязане.

Дъската за рязане често поема всякакви миризми и лесно се цапа. Хубаво е, че има бърз начин за отстраняването им. Срежете един лимон на две, разтъркайте с едната половина дъската и петната от храни, и миризмите ще изчезнат. За допълнителна почистваща мощност може да поръсите дъската първо със сол или сода за хляб.

5.Почистване на маратонки и кецове.

Вземете паста за зъби, нанесете я върху меката част на гъба и с леки движения разтъркайте замърсената част като внимавате да не нараните повърхността на маратонките си. След това изплакнете и забършете с чиста кърпа.

6.Почистване на загорели повърхности.

Не успявате да почистите загорелия тиган или тава с обикновен почистващ препарат. Добавете сода за хляб към миялния Ви препарат, разтъркайте, изплакнете и се радвайте на нова лъскава повъхност.

7.Отпушване на канали.

Изчистете упорит канал като изсипете половин чаша сода за хляб, след което половин чаша оцет. Препоръчително е да покриете с мокра кърпа и да изчакате 5мин. преди да изплакнете с топла вода.

 

Важно! Sunny Company не носи отговорност при неправилна употреба.

Сподели

Последни новини

12.05.2018

Защо да наемете фирма за почистване преди да отдадете жилището си под наем ?

Професионалното почистване - основен момент при отдаване на жилището Ви под наем.

13.01.2018

Защо е важно да почистваме матраците си ?

В тази статия ще Ви запознаем защо е важно да обръщате повече внимание на почистването на матраците си.

Абонирайте се за нашия newsletter