Претапициране или пране на мека мебел ?

03.03.2020

Претапициране или пране на мека мебел ?

Меката мебел е незаменима част от декора както на дома, така и на други помещения – офиса, чакалнята, различните кабинети и кантори. При избора ѝ се съобразяваме както с нейните размери и форми, така и с цветовете и текстурата на тапицерията ѝ. Разбира се, колкото по-интензивно се използва, толкова по-рано тя се захабява и замърсява, което налага да се вземат мерки за възвръщане на перфектния ѝ вид. Това е от съществено значение, защото и у дома, и в офиса или на друго място, именно тя играе голяма роля за представянето на домакините в очите на посетителите.

Недопустимо е фирма, която държи на своя имидж, да посреща клиенти и партньори с мека мебел в лошо състояние – с мръсна и неугледна тапицерия. Това е факт, с който много от собствениците на апартаменти и офиси се съобразяват, затова и веднага, щом мебелите започнат да изглеждат недобре, те веднага започват да обмислят използването на тапицерски услуги.

Понякога обаче е нужно много по-малко усилие, за да гарантираме перфектния вид на меката мебел – дивани, кресла, фотьойли, табуретки, столове или други. Става дума за професионалните услуги на фирма за почистване на дивани. На пазара съществуват много съвестни компании, които предлагат пране на тапицерия и въпросът, който неизменно следва, е дали си струва да се ангажираме с тапициране, когато едно професионално качествено пране на мебели би свършило дори по-добра работа.

Претапициране на мебелите - основни неудобства

Използването на услугите на тапицер в някои случаи не може да бъде избегнато. Това се отнася най-вече за тези случаи, когато дамаската е не само замърсена, но и похабена безвъзвратно. Например, при наличието на скъсана или изгорена тапицерия, която не може да се поправи по друг начин и претапицирането е единственото възможно решение.

Във всеки друг случай е по-добре първо да се допитате до професионалното мнение на фирма, която предлага пране на дивани. Специалистите веднага ще ви посъветват относно най-рентабилното решение. С професионалната техника, с която фирмите за почистване разполагат, дори и най-упоритите петна нямат никакъв шанс. Освен че меката мебел ще бъде изпрана перфектно и ще има вид на току-що закупена от магазина, тя ще е и едновременно с това дезифенкцирана и напълно безопасна за ползване.

Фирма за почистване на дивани като една добра алтернатива

Също така, в случай че изберете вариант пране на мека мебел, вместо тапицерски услуги, няма да ви се налага отново да преминете през избор на подходяща цветова схема и текстура, които напълно да се впишат във вече подредения декор.

Ето защо съветът на експертите е преди да вземете решение кой точно вариант да предпочетете, да се свържете с фирма, специализирана в пране на мека мебел, където ще получите най-добър съвет. Достатъчно е само да изпишете в търсачката “пране на дивани цени” и ще имате възможност да се ориентирате напълно в услугите, които се предлагат и съответно – колко ще ви струват избраните от вас.

След това сами бихте могли да прецените претапециране или изпиране на диван е по-рентабилното решение. 

Сподели

Абонирайте се за нашия newsletter